Jakie są rodzaje zmywarek gastronomicznych?

Share on Facebook1Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0

5Zmywarka gastronomiczna, określana niekiedy mianem zmywarki przemysłowej, to sprzęt niezbędny w każdej restauracji, barze, kantynie, kawiarni itp. Jest ona znacznie wydajniejsza od zmywarek domowych. W zależności od potrzeb można w niej zmywać nawet dużych rozmiarów tace, garnki i patelnie. Korzystanie ze zmywarki jest znacznie bardziej ekonomiczne niż ręczne mycie naczyń. Dodatkowo poprzez mniejsze zużycie wody, energii i środków chemicznych nie zanieczyszczamy środowiska, a co za tym idzie jesteśmy w zgodzie z ekologią.

Zmywarka gastronomiczna, określana niekiedy mianem zmywarki przemysłowej, to sprzęt niezbędny w każdej restauracji, barze, kantynie, kawiarni itp. Jest ona znacznie wydajniejsza od zmywarek domowych. W zależności od potrzeb można w niej zmywać nawet dużych rozmiarów tace, garnki i patelnie. Korzystanie ze zmywarki jest znacznie bardziej ekonomiczne niż ręczne mycie naczyń. Dodatkowo poprzez mniejsze zużycie wody, energii i środków chemicznych nie zanieczyszczamy środowiska, a co za tym idzie jesteśmy w zgodzie z ekologią.

W artykule opisujemy poszczególne rodzaje zmywarek gastronomicznych Tanake.

Zmywarka barowa

Jest to rodzaj podblatowej zmywarki gastronomicznej. Jak sama nazwa wskazuje najczęściej jest używana w barach i kawiarniach. Nadaje się do mycia mniejszych naczyń tj. szklanki, kieliszki i małe talerze. Kupując zmywarkę tego typu warto zwrócić uwagę czy ma delikatne programy do mycia szkła. Są one zarówno skuteczne, jak i dbają o zachowanie dobrej kondycji szklanej zastawy. Zmywarki podblatowe można kupić np. za pośrednictwem firmy Tanake.

Zmywarka uniwersalna

Podobnie jak zmywarka barowa należy do grupy zmywarek podblatowych. Nadaje się do średnich obiektów gastronomicznych. Za jednym razem można w niej umyć więcej naczyń niż w zmywarce barowej. Dodatkowo w jej wnętrzu zmieszczą się również wysokie szklanki, duże tace i zastawa obiadowa. Tego typu sprzęt nadaje się również do mycia mniejszych talerzy i kieliszków, co sprawia, że jest bardzo uniwersalny.

Zmywarka kapturowa

Jej rozmiar jest jeszcze większy od zmywarki uniwersalnej. Dlatego też nadaje się do średnich i dużych punktów gastronomicznych. Można w niej umyć większość naczyń kuchennych. Zmieszczą się w niej garnki, patelnie, duże tace oraz innego typu akcesoria tj. talerze czy kubki.  W jej wnętrzu znajdziemy również specjalne miejsce na sztućce i szklanki. Zmywarka kapturowa ma dwa cykle mycia i nadaje do czyszczenia różnego typu naczyń. Jednakże warto pamiętać, aby przed uruchomieniem zmywarki sprawdzić czy niektórych naczyń nie trzeba myć ręcznie.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.